Bindevevsmassasje

Behandlingsformen bindevevsmassasje brukes i fysioterapien i Tyskland. I bindevevsmassasjen bruker jeg forskjellige grep for å «rive» over ødelagte bindevevsfibere som strammer for mye over musklene. Det dannes nye bindevevsfibere etter ca 2 dager etter hver behandling og du er ikke forhindret i å gjøre dine vanlige rutiner eller trening. Bindevevet holder musklene på plass. Når bindevevet blir for stramt kalles det kompartment. Kompartment fører til nedsatt muskulær beveglighet, spenninger og triggerpunkter i muskulatur og bindevev. Jeg hjelper deg effektivt og raskt med denne behandlingsformen.

Arteriell sirkulasjons massasje

Arteriell sirkulasjons massasje brukes også i fysioterapien i Tyskland. I arteriell sirkulasjonsmassasje bruker jeg tøyende massasjegrep i huden noe som stimulerer nervene i bindevevet til å påvirke det autonome nervesystem til å gi en økt arteriell blodsirkulasjon. Arteriene frakter ut oksygen, varme, næring og endokrine hormoner. Mange har kalde ben, krampe problemer. Andre har sår som ikke vil gro osv. Dette kommer som følge av skader på arteriene hvor bla oksygenet ikke kommer ned til de forskjellige områdene i kroppen vår. Arteriell sirkulasjonsmassasje kan behandle disse problemene.

Jeg behandler cellulitt og hormonelle betennelser i bindevevet!

Appelsinhud/Cellulitt (cellulite på engelsk) oppstår i det innerste tredje hudlaget hvor fett har hopet seg opp og endrer hudstrukturen i det innerste tredje hudlaget. Underhuden har en fettpolstring som alltid skal være der da denne polstringen også er isolasjon og opplagsnæring. Fettet ligger innkapslet i små rom i bindevevet mellom overhuden og musklene. Etter hvert vil dessverre disse bindevevs-veggene bli stivere og trekke seg litt sammen. Dermed oppstår appelsinhud i det innerste tredje hudlaget noe som gir de karakteristiske inndragningene man ser ved appelsinhud, ved at huden tilpasser seg bindevevet og fettlagrene huden ligger oppå og kobles til.

Det kvinnelige kjønnshormon gir kvinner en annen bindevev og fettstruktur enn det menn har og er hovedårsaken til at cellulitt utvikles. Men ved økt fettprosent, økt tykkelse i fettavleiringene kombinert med tyngdekraften og redusert bevegelighet i huden resulterer dette i cellulitt hos de fleste kvinner. Jo eldre kvinner blir jo mer tøyes huden og jo større er sannsynligheten for å utvikle cellulitt. Kvinner utvikler også hormonelle betennelser i bindevevet som følge av disse årsakene og dette forverrer cellulitt og utseendet i huden ytterligere.

Jeg behandler cellulitt og hormonelle betennelser i bindevevet (ikke infeksjoner/betennelser med utslag på crp) med cellulittmassasjen jeg har utviklet og lanserte i 2007. Jeg innleder med arteriell sirkulasjonsmassasje, så bruker jeg cellulitt massasje, kopping og lymfemassasje. Jeg kombinerer også behandlingene med aromatiske eteriske aromaterapi oljer for å gi deg som kunde enda bedre effekt på hver behandling.
Jeg gir også trenings og kostholdsråd for enda bedre resultat. Cellulitt i innerste hudlaget og betennelser i bindevevet ser man oftest på sete, lår, legger, armer og magen. Jeg fjerner også ridebukselår.

Bildene nedenfor av armene til jenta, viser inflammasjonsbehandling. Bildene litt lenger nede viser cellulittmassasjen.

Hvor mange behandlinger du trenger er veldig individuelt. Men du må ofte ha minimum 5 behandlinger. Det er normalt med 10-20 behandlinger. Konsultasjon er gratis. Mer info om meg og min utdanning på websiden min aktivbehandling.no og timebestilling på sms/tlf til mob: 95814791

Siste intervjuet fra 2 minutter

Navn: Jan Emil Sakkestad Olsen

Yrke: Massasjeterapeut/Muskelterapeut
Nettside: aktivbehandling.no
Klinikk: Aktiv behandling AS, Kristiansand sentrum

Hvordan er du som sønn, bror og kollega?

Som sønn og bror er jeg inkluderende, pliktoppfyllende og takknemlig for den flotte familien jeg har. Som kollega har jeg erfart mye forskjellige i behandlingsbransjen. Jeg har lært masse gjennom å ha jobbet med diverse terapeuter og behandlere opp igjennom på godt og vondt, noe som har utviklet meg veldig som terapeut i henhold til hvordan jeg driver min klinikk Aktiv behandling AS, som jeg driver og eier. Jeg har vært og er en super kollega med de som samarbeider, presterer og vil noe. Respekt, dyktighet og samarbeid er alt.

Du har mange diplomer og forsetter kontinuerlig å utdanne deg. Hvorfor er det så viktig for deg og holde seg oppdatert, og hva motiverer deg?

– Motivasjonen er hele tiden å tilegne meg ny kunnskap, kontinuerlig utvikle meg og kunne tilby de beste manuelle behandlingene for på best mulig vis å kunne hjelpe mennesker til et bedre liv. Det handler altså om å hele tiden lære det beste og nyeste innen massasjeterapiens verden, noe jeg finner svært givende og interessant da jobben også er en av flere hobbyer jeg har.

Hva er det beste med yrket ditt?

– Å hjelpe mennesker med å bli kvitt sine plager og smerter. Det er motivasjonen og målet hos meg som terapeut.

Hvor er du om 10 år?

– Jeg har mange tanker rundt det, mulig jeg bare jobber slik jeg gjør nå, alene i klinikken min. Kanskje jeg utvider med flere terapeuter, kanskje jeg en gang starter opp andre steder også. Massasjeskole er også en mulighet og noe jeg har tenkt på da det er mange som vil lære de behandlingsmetodene jeg har utviklet som for eksempel Cellulitemassasjen. Jeg har altså mange tanker og mål rundt fremtiden, men det viktigste er at jeg er fornøyd der jeg er nå i livet og tar ting som det kommer.

Hva er dine spesialområder?

– Mine spesialområder er cellulitemassasje som jeg er opphavsmannen til, inflammasjonsbehandlinger som hormonelle betennelser, kroniske betennelser, videre bindevev, muskler, lymfer, triggerpunkt og mye mer.

Hva kan kundene dine forvente når de velger deg som behandler?

– Gode resultater, enten det er ridebukselår, cellulitter, inflammasjoner på sete og lår, muskelspenninger, for stramt bindevev, triggerpunkter, lymfødem, hodepine, for å nevne noe. Jeg behandler altså mange typer plager og lager de beste behandlingssammensetningene for hver enkelt klients behov.

Hva gjør dine behandlinger unike?

– At de er svært effektive og at jeg har et svært omfattende utvalg innen manuelle behandlingsformer. Noen av disse behandlingsformene som for eksempel bindevevsmassasjen, arteriell sirkulasjonsmassasje, er jeg kanskje den eneste i Norge som gir i de formene jeg har lært dem. Cellulitemassasjen jeg fant opp er svært effektiv, gir gode resultater så den er det kun jeg som tilbyr. De behandlingsmetodene jeg har lært av andre er lært gjennom godkjente skoler og forbund hvor de beste innen hvert av sine fagfelt har lært meg sine behandlingsmetoder. Dette er ofte behandlere fra USA, Canada, Sverige mm. Så ingen er i nærheten av å ha det samme tilbudet som jeg tilbyr mine kunder.

Hva er det beste og verste med å være gründer?

– Det beste er absolutt friheten, men noe av det verste er misunnelse fra de som ikke får det så bra til, men det bryr jeg meg ikke så mye om ettersom jeg har mitt eget sted jeg driver fra. De som vil prestere, bygge opp en bedrift som behandlere, enten det er hudpleiere, osteopater, fysioterapeuter eller massører må jobbe knallhardt for å lykkes. De må elske jobben sin, gjøre sitt aller beste til enhver tid og alltid strebe etter å forbedre og utvikle seg. Kun da kan man få en suksessfull karriere.

Hvilke råd har du til jenter som sliter med betennelse?

– Jenter som har inflammasjoner i bindevevet har det som følge av det kvinnelige kjønnshormon som gir jenter og kvinner en annen bindevev og fettstruktur enn det vi menn har. Det fører til at jenter og kvinner får cellulitter i det innerste tredje hudlaget, noe som ytterligere forverrer blodsirkulasjonene i bindevevet og da blir betennelsesmengdene større hvis de ikke får behandlet dette. Anbefaler cellulitemassasjen for å få ut cellulitten fra det innerste tredje hudlaget og betennelsene i bindevevet. Videre anbefaler jeg kvinner generelt sett å legge på seg muskler i sete og lår, noe som bedrer sirkulasjonen i bindevevet og dermed også huden. I tillegg til å være utdannet massasjeterapeut og muskelterapeut, er jeg også utdannet personlig trener og adjunkt med idrett og ernæring. Trenerutdannelsen kommer godt med i treningsveiledningen slik at kundene kan få et enda bedre tilbud hos meg. NB inflammasjonene jeg snakker om er ikke infeksjoner relatert til utslag på Crp. Det jeg behandler er betennelsestilstander som følge av dårlig sirkulasjon over tid, noe som er et svært vanlig helseproblem hos kvinner, jenter og menn. Ca 99 prosent av alle kvinner har cellulitter i større eller mindre grad og med varierende mengder hormonelle betennelser i bindevevet.

Hvilke råd har du til folk med smerter og dårlig rygg?

– Det kan være mange årsaker til en dårlig rygg og smerter. Det kan være alt fra feil fotstilling, til styrkeforskjeller, muskelspenninger, triggerpunkter eller nerveklem. Men en vanlig årsak til dårlig rygg er svak setemuskulatur som gjør korsryggen svak og dermed kan problemet forplante seg videre oppover. Da anbefaler jeg styrkeøvelser som for eksempel knebøy og beinpress, med beina høyt oppe på beinpress plata for å få aktivert setemuskulaturen. Mye mer jeg kan si her, men kort fortalt innleder jeg med kroppslesning for å finne problemet, så behandler jeg, og så gir jeg eventuelle treningsråd til slutt. Så jeg anbefaler alltid klienter å oppsøke egnet terapeut for å få relevant oppfølging tilpasset klientens behov.

Tok min tredje terapeut utdannelse Massasjeterapeut fra Axelsons 2019 (har fra før av bla Massør, muskelterapeut fra IFH 2005-2006 og diplomert i Naturmedisinsk aromaterapi massasje i 2008 fra Aromedica.