Massasjene jeg utfører

Massasjer

Muskelterapi / Muskulering / Longering, Klassisk massasje, Revolving, Positional release / strain counterstrain/myk kiropraktikk, Idrettsmassasje, Cellulitemassasje, IASTM Instrumented assisted soft tissue mobilization, Velværemassasje:

Med ulike grep og trykk bearbeider jeg musklene og gjør dem mykere og mer elastiske. Klassisk massasje kan for eksempel omfatte bindevevsmassasje, triggerpunktbehandling, dyptgående idrettsmassasje, cellulitemassje og alle de andre massasjeformene jeg har. Prinsippet for klassisk massasje er å øke blodgjennomstrømningen i muskulatur og bindevev, tøye muskelfibrene, fjerne/redusere triggerpunkter, spenninger og slaggstoffer. Klassisk massasje har fem grunnteknikker: Strykninger, kantinger, saksinger, knadninger og palpasjoner. Massasjer basert på klassisk massasje går som regel i muskelfiberretningen og mot hjertet.

Klassisk massasje hos meg inngår i alle mine massasjeformer. Det jeg anbefaler varierer fra kunde til kunde, alt etter hva kundene trenger og selv velger. Det er individuelt hvor mange behandlinger hver enkelt trenger for å få løst et spesifikt problem. Jeg samarbeider tverrfaglig hvis jeg mener en kunde bør kombinere med annet tilbud.

Ved muskelterapi/longering/muskulering legges den behandlingstrengende muskelen  i en strekkposisjon, innenfor hva som er behagelig for den enkelte klient, så den kan masseres og tøyes samtidig. Kombineres med klassisk massasje, triggerpunkter og uttøyninger. Ved muskulering masseres hver enkelt muskel eller muskelgruppe hver for seg.

IASTM Instrumented assisted soft tissue mobilization er en behandlingsform hvor jeg bruker et stålverktøy for å strekke ut bindevevet slik at musklene under får mer plass og bedre blodsirkulasjon. Denne behandlingsmetoden kan behandle mange forskjellige typer plager og skader. Kontakt meg for mer informasjon.

Velværemassasje er en behagelig og avslappende massasje.

Anbefaler å kombinere massasjene med kopping.

Gravidemassasje:

Dette kurset er kun for dem som er utdannet massasjeterapeut eller muskelterapeut. Denne behandlingsformen er svært effektiv for verkende korsrygg, nakke, magemuskler, slitne ben, sete, hofter og armer. Behandlingene gis til klienter som er liggende på siden på behandlingsbenken og i noen tilfeller liggende på ryggen. Dette er også en flott behandlingsform for handikappede og eller bevegelseshemmede personer som har problemer med å ligge i vanlige rygg og på magen stillinger på benken.

Deep tissue therapy Gate method:

Deep tissue therapy med Gate method, reduserer klientens opplevelse av smerte. Denne videreutdanningen tok jeg i Oslo gjennom Schweitzer`s Deep tissue therapy, med den internasjonalt kjente massasjeterapeuten Gary Schweitzer fra Canada som har utviklet denne massasjeformen. Han er en Registered Massage Therapist i Registered Massage Therapists’ of British Colombia og har undervist i denne massasjeformen til ferdigutdannede massasjeterapeuter, fysioterapeuter og kiropraktorer i Canada, USA og Europa de siste 16 årene. Med denne massasjeformen fokuserer jeg på biomekaniske arbeidsstillinger og dypvevsmassasje som gjør at jeg kan gå mye dypere ned i bindevevet, muskulatur, og muskelspenninger uten at det oppleves som smertefullt.

Anbefaler å kombinere med kopping.

Ortopedisk massasje / dyp friksjonsmassasje:

Disse 2 kursene i rygg og nakke tok jeg via Dr. Ben Benjamin fra USA gjennom The Benjamin institute of advanced studies i Oslo. Massasjeformene er basert på Ortopedisk/dyp friksjonsmassasje med forskjellige massasjeteknikker av bla ligamenter, muskulatur og ortopediske test teknikker. Kontakt meg for mer info.

Mikromassasje:

Mikromassasje er massasjens svar på fotsoneterapi. Med denne massasjeformen behandles du med trykk under føttene. Mye er likt som i fotsoneterapi i denne massasjeformen og det er sonepunkter under, på sidene og over føttene som masseres.

Bindevevsmassasje:

Bindevevsmassasje er en massasje som kan brukes i henhold til mange ulike tilstander. Denne massasjeformen ingår i den tysk fysikalske fysioterapeut utdanningen. Bindevevsmassajen kan brukes som:
Idrettsmassasje
Sirkulasjonsmassasje
Bindevevsmassasje
Nervemassasje
Leddmassasje
Osv

Kontakt meg for mer info.

Avansert revolving med bodyreading:

Dette er en glimrende massasjeform for bindevevet og muskulatur.
Revolving er en teknikk som er med på å påvirke den dype muskulaturen, bindevevet og muskelhinnene. Denne teknikken er mer målrettet mot de musklene vi knapt jobber med ellers. I motsetning til vanlig massasje, masseres muskulaturen langs med fiberretningen i en uttøyd posisjon. Denne teknikken er avslappende, behagelig og kombineres ofte ved bruk av kroppslesning for å kartlegge hver enkelt klients behov mer effektivt.

Arteriell sirkulasjonsmassasje:

Mange mennesker har problemer med blodsirkulasjonen, spesielt i hender, føtter, ben og bekken. De arterielle blodårene fører okysgen, varme, endokrine hormoner og næring ut i kroppen.

Den arterielle sirkulasjons massasjens fremste oppgave er å få i gang blodsirkulasjonen i hofter, ben og føtter, noe som øker blodsirkulasjonen i hele kroppen. Derfor masseres kun disse områdene.
Jeg arbeider med spesielle tøyende massasjegrep i huden, ikke i musklene.
Metoden kommer fra Tyskland. Den inngår i den tysk fysikalske fysioterapeut utdanningen og er videreutviklet av Hans Axelsson, grunnleggeren av nordens største kjede av massasjeskoler med navnet Axelsons.

Lymfemassasje, ansiktslymfemassasje, lymfekopping, lymfetaping, egenøvelser for lymfesirkulasjon:

Lymfesystemet er kroppens avløpssystem og en kan lett forestille seg hva som skjer når det blir stopp i rørene. Maten og drikken du inntar forvandles til blod og lymfevæske. Når cellene i kroppen din har fått næringen de skal ha transporteres avfallet og overflødig væske bort ved hjelp av lymfesystemet ditt og til slutt kommer avfallet ut via nyrene som urin.

Alle lymfene må masseres når du velger lymfemassasje for å få best effekt. Lymfemassasjen tar derfor fra 90 min til 120 min. Du kan velge å benytte deg av ansiktslymfemassasjen alene, men lymfene i ansiktet ditt og evt problemer der vil bli behandlet mer effektivt med bedre resultat om du velger lymfemassasjen for hele kroppen før du tar ansiktslymfemassasjen. Benytter du deg av lymfetaping legges det til 5 til 10 minutter til. Lymfene det jobbes med sitter over hele kroppen. Hovedlymfene sitter ved kragebenet og i armhulene. Lymfer i mage, ben, føtter osv jobbes det også mye med. Jeg kan også lære deg egenøvelser som du selv kan bruke hjemme. For mer info er det bare å kontakte meg!

Emosjonell muskelanatomi med kroppslesning:

Emosjonell muskelanatomi, som er en kombinert videreutdanning i henhold til min massasjeterapeut/muskelterapeut utdanning og personlig trener utdanning: Emosjonell muskelanatomi/kroppslesning, tar for seg dette: Analyser og kroppslesning av klienter, ut fra et emosjonelt  og/eller fysisk perspektiv.
Fysisk og psykisk påvirkning kan sette seg i våre muskler og bindevev i form av spenninger som et forsvar for å takle og håndtere situasjoner. Jeg bruker følgende teknikker:
Kroppslesning i stående og liggende posisjon.
Tar også for meg musklenes anatomi, funksjon, tilpassede treningsøvelser, hvilke muskler som påvirkes, tilpassede massasjer og forskjellige påvirkninger din situasjon har på deg, basert på den emosjonelle muskelanatomien og kroppslesningen.

Kopping / koppingmassasje:

Kopping har trolig sitt opphav fra kina, men er ofte brukt i vesten. Kopping er en gammel tradisjonell legekunst som igjen har blitt aktuell. Ved hjelp av sugekopper skapes et undertrykk som påvirker bindevevet, underhud og øvre muskellag.

I tillegg til masserende kopping, brukes også statisk kopping med ulike kopper for best mulig effekt på ansikt, armer, rygg, nakke, bryst, legger, lår, sete og føtter.

Koppingmassasjen kan være velværemassasje eller være veldig dyp og hard hvis du ønsker det. Behandlingen tilpasses hver enkelt klient.

Naturlig facelift:

Denne massasjen hjelper deg på en naturlig måte å bedre sirkulasjonen i ansiktet. Naturlig facelift er en naturlig grundig, avslappende og behagelig ansiktsmassasje. Metoden er en unik kombinasjon av velprøvde tradisjonelle japanske og indiske teknikker samt akupressur og ansiktsreflexologi som er tilpasset vår vestlige tankegang. Gjennom bla massasjegrepene eflaurage, friksjoner og lette manipulasjoner økes blodsirkulasjonen, noe som gir huden et friskere utseende. Samtidig bidrar massasjen til å løse opp muskelspenninger i ansiktet, hals, nakke og hode, noe som åpner for en god avslapning. Kontakt meg for mer info!

Helende massasje:

Helende massasje, også kalt energimassasje og healingmassasje. Kurset tok jeg gjennom Axelsons i Oslo med Hans Axelson: Helende massasje er en kombinasjon av forskjellige fysiske massasje teknikker, som er avslappende.

Hans Axelson, grunnlegger av Axelsons, har i mer enn 20 år, ofte kombinert sine behandlinger i klassisk massasje med helende massasje først og fremst ved rygg- og nakkebehandlinger men også ved behandling av ansikt, skuldre og mage.

Hvordan gjøres dette?
“En behandling i Helende massasje/Healingmassasje starter med at man benytter utvalgte, rolige massasjegrep først og fremst på musklene og bindevevet. Behandlingen er en fysisk massasje behandling på alle måter. Deretter går behandlingen over i rolig “healing” (helende fysisk behandlings teknikk) på de muskler/områder som er mest spente og blir fysisk på problemområdet, feks på muskelspenningen.

Aromaterapi massasje:

Aromaterapi massasjen er en svært behagelig, velgjørende massasje som påvirker hud, bindevev, muskler og lymfer på en avslappende behagelig måte ved hjelp av mange forskjellige massasjegrep og teknikker for å gi deg som kunde en dyp ro og avslapping. Videre brukes det eteriske oljer som gir en virkning under og etter behandlingene. De eteriske oljene settes sammen til hver enkelt kundes behov. Aromaterapi massasjen hos meg er i likhet med de andre behandlingene jeg tilbyr momsfrie da jeg har godkjent utdanning i medisin, veks fag, anatomi, fysiologi og sykdomslære.

Styrkeinndeling av massasjene

Idrettsmassasje: Den hardeste og mest dyptgående

Klassisk massasje: Hard og dyptgående til mild og lett massasje.

Energimassasje: Hard og dyptgående med varierende styrke og trykk.

Cellulitemassasje: Hard og dyptgående til mild og lett massasje

Bindevevsmassasje: Lette til middels drag i bindevevet.

Deep tissue therapy Gate method: Svært dyp behandlingsform som takket være nyutviklede massasje teknikker ikke oppleves smertefullt.

Ortopedisk massasje: Lett massasje på ligamenter og dypere massasje av muskulatur.

Arteriell sirkulasjonssmassasje: Lette drag i huden ned til bindevevet.

Mikromassasje: Noe harde trykk og massasje i begynnelsen, så svært lette trykk.

Lymfemassasje: Mild og behagelig behandlingsform som tidvis kan være litt dypere. Ved kombinert behandling av kropp og ansikt anbefaler jeg også å kombinere med naturlig facelift.

Naturlig facelift / Ansiktsreflexologi / Ansiktssonebehandling: Behagelig ansiktsmassasje, men punktbehandling av sonepunkter/reflexologi kan tidvis være litt dypere.

Helende massasje: Her benyttes mange forskjellige massasjegrep og teknikker og dette er en svært behagelig og avslappende massasjeform.

Velværemassasje: Den letteste massasjen. Den er avslappende og behagelig. Ideel å kombinere med naturlig facelift.

Alle massasjeformene som beskrevet over kan kombineres ut fra kundenes behov.

Triggerpunkter:

Videre kombineres ofte massasjene med triggerpunkter og uttøyninger. De fleste triggerpunkter fjerner jeg ved hjelp av trykk. Triggerpunkter kan du få over hele kroppen. For mer info om triggerpunkter, kontakter du meg!

Uttøyninger:

Jeg kan tøye ut alle musklene dine for å gi deg bedre bevegelighet, mindre smerter og økt velvære.

Kontakt meg på sms eller tlf: 95814791!

Jeg gir deg informasjon om de forskjellige massasjeformene, hvordan jeg setter dem sammen og tilrettelegger for deres individuelle behov.